Ervaringen

Ervaringen bij Amarant.

  1. “We hebben handvaten gekregen die écht werken!”

    De oudste zoon van Derya heeft autisme, een matig verstandelijke beperking en een taal- en ontwikkelingsstoornis. Samen met haar man was ze zoekende hoe ze handvaten konden krijgen om structuur en regie aan te brengen. Ze deelt graag haar ervaring over de ambulante behandeling die ze gekregen hebben vanuit Amarant.

    Lees het verhaal van Ambulante
  2. Muziek zorgt voor het maken van verbinding

    Eigenlijk is Nicole ooit ‘per ongeluk’ bij Amarant terechtgekomen, vertelt ze. Daar waar ze voorheen in het onderwijs werkzaam was, merkte ze dat de doelgroep verstandelijk beperkte steeds vaker aan bod kwam. Tot ze een ‘bijbaantje’ als muziektherapeut erbij nam en hier daarna nooit meer is weggegaan.

    Lees het verhaal van Nicole
  3. “Dit is echt mijn droombaan”

    Na het afronden van haar laatste stage van de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen, wist Wiktoria zeker dat ze bij Amarant wil blijven. Dit is een organisatie waar haar hart ligt. Ze deelt graag haar ervaring.

    Lees het verhaal van Wiktoria
  4. "De mogelijkheden zijn eindeloos"

    Erik Veldmeijer, 49 jaar, is al enkele jaren vrijwilliger bij de Draaierij in Tilburg, een dagbestedingslocatie voor cliënten binnen Amarant. Dit is een dagbestedingslocatie binnen Amarant voor cliënten. Er wordt hier van alles georganiseerd met voornamelijk een creatief aspect. Erik is kunstenaar van beroep en vertelt graag wat hij cliënten op deze locatie bij kan bijbrengen.

    Lees het verhaal van Erik
  5. Mieke woont op de Ridder én doet er vrijwilligerswerk

    Mieke Moonemans (70) woont op de Ridder in Boxtel. Op het complex van de Ridder wonen ouderen, maar ook cliënten met ambulante begeleiding vanuit Amarant. Mieke, die zelf in de gehandicaptenzorg heeft gewerkt, rolde van buurvrouw naar vrijwilliger op de locatie en heeft het ontzettend naar haar zin.

    Lees het verhaal van Mieke
  6. Een dag in het leven van een tandarts binnen de gehandicaptenzorg

    Als we de praktijk binnenlopen staat Emmeke al met een lach op haar gezicht in de deuropening te wachten. Al bijna 20 jaar is Emmeke aan het werk als tandarts. In 2008 is ze begonnen als tandarts bij Amarant in Rijsbergen, met daaropvolgend de locatie in Tilburg die erbij kwam. Ze vertelt vandaag op de dag van de tandarts hoe het is om te werken als tandarts binnen de gehandicaptenzorg.

    Lees het verhaal van Emmeke
  7. “De uitdaging op de Buitenstraat is wat ik zocht.”

    Na het behalen van haar diploma ‘Social Work” begon de zoektocht naar een passende baan voor Steffie. Eenmaal bij de Buitenstraat wist Steffie een functie te vinden die perfect bij haar past met de gewenste uitdagingen in het werk. Ze vertelt waarom deze functie zo goed bij haar past.

    Lees het verhaal van Steffie
  8. Een stap vooruit: Het verhaal van Marit en de begeleiding van Siem

    We ontmoeten Marit in haar appartement aan in Tilburg. Vanuit haar woonkamer hebben we uitzicht op het park, waar het zonnetje rustig naar binnen schijnt. Marit oogt wat nerveus, maar haar vriendelijke lach verraadt ook een sprankje nieuwsgierigheid naar het gesprek. Samen met Claudia van Huijkelom- van Gils, haar ambulant begeleider bij Siem, neemt Marit ons mee in haar verhaal.

    Lees het verhaal van Marit
  9. Werken bij de Nieuwe Leuvenaarstraat: "Een plek waar ik mijzelf inmiddels helemaal thuis voel."

    Binnen NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) is er veel afwisseling binnen het bieden van zorg. Het kan variëren van even een praatje maken waarin een cliënt zijn verhaal kwijt moet tot aan echt een zorgvraag waar een cliënt hulp bij nodig heeft. "Het is er allebei, en dat maakt het zo leuk", aldus Ankie. Ankie wist dat ze eigenlijk altijd al iets in de hulpverlening wilde gaan doen. Ze kwam met Amarant in contact en vertelt nu over haar huidige functie binnen NAH.

    Lees het verhaal van Ankie
  10. Zwemvrijwilliger bij Kobalt

    Ben heeft altijd al affiniteit gehad met kinderen. Voordat hij begon met vrijwilligerswerk was hij coach binnen verschillende sporten. “Ik vind dat kinderen lekker moeten kunnen bewegen.” Dat deed ook zijn interesse wekken bij de vacature voor een zwemvrijwilliger bij Kobalt.

    Lees het verhaal van Vrijwilliger
  11. Collegiaal Interventie Team Amarant

    Het CITA (Collegiaal Interventie Team Amarant) team, wat is dat nu eigenlijk? Waar kan je ze voor inzetten en wat kunnen ze voor jou als cliënt of verwant betekenen? In onderstaand verhaal stelt het CITA team zichzelf voor.

    Lees het verhaal van Het
  12. Trudy: “Leef nu, wacht niet tot ‘later’ voor mooie herinneringen.”

    Trudy werkt sinds maart als Divisiecontroller bij Amarant. Daarnaast is ze mantelzorger voor haar man, André, die de ziekte van Huntington heeft.

    Lees het verhaal van Trudy