Ervaringen
Ervaringen bij Amarant.
-
Werken bij de Nieuwe Leuvenaarstraat: "Een plek waar ik mijzelf inmiddels helemaal thuis voel."
Binnen NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) is er veel afwisseling binnen het bieden van zorg. Het kan variëren van even een praatje maken waarin een cliënt zijn verhaal kwijt moet tot aan echt een zorgvraag waar een cliënt hulp bij nodig heeft. "Het is er allebei, en dat maakt het zo leuk", aldus Ankie. Ankie wist dat ze eigenlijk altijd al iets in de hulpverlening wilde gaan doen. Ze kwam met Amarant in contact en vertelt nu over haar huidige functie binnen NAH.
Lees het verhaal van Ankie -
Zwemvrijwilliger bij Kobalt
Ben heeft altijd al affiniteit gehad met kinderen. Voordat hij begon met vrijwilligerswerk was hij coach binnen verschillende sporten. “Ik vind dat kinderen lekker moeten kunnen bewegen.” Dat deed ook zijn interesse wekken bij de vacature voor een zwemvrijwilliger bij Kobalt.
Lees het verhaal van Vrijwilliger -
Collegiaal Interventie Team Amarant
Het CITA (Collegiaal Interventie Team Amarant) team, wat is dat nu eigenlijk? Waar kan je ze voor inzetten en wat kunnen ze voor jou als cliënt of verwant betekenen? In onderstaand verhaal stelt het CITA team zichzelf voor.
Lees het verhaal van Het -
Trudy: “Leef nu, wacht niet tot ‘later’ voor mooie herinneringen.”
Trudy werkt sinds maart als Divisiecontroller bij Amarant. Daarnaast is ze mantelzorger voor haar man, André, die de ziekte van Huntington heeft.
Lees het verhaal van Trudy -
Ilona: “Mantelzorg is voor ons elke dag, voor de rest van ons leven.”
In 2017 begon Ilona met werken bij Amarant. Twee jaar later werd ze moeder van een zoontje die aanvankelijk gezond leek. Maar al snel merkte Ilona en haar man dat hun zoon extra zorg nodig had. “Hij huilde veel en groeide niet goed. Ook lachte hij niet vaak en keek ons weinig aan. Tijdens een bezoek aan de kinderarts werd ons gevoel dat er iets aan de hand was bevestigd.”
Lees het verhaal van Ilona -
Agnes: “Dankzij de steun kan ik mijn moeder de zorg bieden die ze nodig heeft.”
Agnes werkt al 15 jaar bij Amarant. Ze heeft voornamelijk binnen de dagbesteding gewerkt, maar sinds een jaar vervult ze de functie als helpdeskmedewerker en werkt ze daarnaast als zorgondersteuner in het onderwijs. Ze werkt ongeveer 3,5 dag per week en heeft een gezin met vier zonen, waarvan er twee nog thuis wonen. Naast haar werk en gezinsleven, is ze ook al jaren mantelzorger voor haar 94-jarige moeder, die zelfstandig woont in Kampen.
Lees het verhaal van Agnes -
“Het is soms lastig om in het hier en nu te leven, maar ik probeer het”
Tim Oerlemans is getrouwd met Valerie en heeft twee zoontjes: Jip en Guus. Als trotse vader vertelt hij graag over ze. We ontmoeten Tim bij Ontmoeten&Zo in Tilburg. Daar is hij als gast, maar deze keer ook als initiatiefnemer. Samen met kartrekker van Ontmoeten&Zo, Diana Creemers, bedacht hij dat het tijd werd voor een inloopavond voor vaders van een zorgintensief kind. Dat is Tim zelf namelijk ook. “Ik miste iets. En wilde graag andere vaders leren kennen. Vervolgens ben ik met Diana in gesprek gegaan om te kijken of we zo’n avond konden organiseren. Uiteindelijk zijn het er zelfs twee geworden. Eén in Tilburg en één in Breda.”
Lees het verhaal van Tim -
"Een cliënt met een glimlach maakt mijn dag"
Frans komt binnen na zijn werk bij Equans. Een technisch dienstverlener voor de zakelijke markt. Sinds een tijd doet hij vrijwilligerswerk bij Amarant. Iets waar hij vroeger niet meteen aan gedacht zou hebben.
Lees het verhaal van Frans -
“Cliënten halen veiligheid uit mij”
Eerst wist Femke eigenlijk niet zo goed wat ze wilde doen. Ouderenzorg, daar werd ze niet blij van. Maar toen ze in 2017 het Leijakkerplein in Rijsbergen opstapte, voelde ze gelijk ‘hier word ik blij van!” Hier is ze dan ook gestart met een stage bij Amarant, inmiddels heeft ze grote stappen gezet en is ze nog steeds onderdeel van de ‘Rijsbergse’ familie.
Lees het verhaal van Femke -
Dave: “Onze kracht? Begrip, flexibiliteit en het streven naar blijvende impact op de levens van cliënten.”
Tien jaar geleden begon Dave bij Amarant, waar hij vijf jaar met veel plezier werkte op de locatie Spie 2. Daarna kreeg hij van zijn voormalige manager de kans bij het team Forensisch Volledig Pakket Thuis te gaan werken. Destijds nog in de pilotfase. "Dat was een uitdaging," herinnert Dave zich. “Toen ik net binnen kwam bezat ik nog niet alle kennis over forensische zorg en het Volledig Pakket Thuis stond nog in de kinderschoenen.” Inmiddels zijn we vijf jaar verder. Dave kijkt met een trots gevoel naar de toekomst en naar wat er de afgelopen jaren is bereikt met het team.
Lees het verhaal van Dave -
“Als het kon, zou ik nog een keer meegaan!”
Toen de coach van Eva voorstelde of de Mont Ventoux niets voor haar was, had Eva de volgende ochtend al een mail met haar aanmelding verstuurd naar de organisatie. Met haar vriend en ouders had ze het idee besproken. Omdat iedereen zo enthousiast was, was dat voor haar een tekenen om dit gewoon te gaan doen! Ze vertelt hoe dit traject voor haar geweest is.
Lees het verhaal van Eva -
“Ik wil het, ik kan het, ik doe het!”
Inmiddels een aantal maanden geleden werden Kevin en Ramona aan elkaar gekoppeld voor het project Team Mont Ventoux. Samen zijn ze de uitdaging aangegaan om de top van deze berg te bereiken. Het is een periode geweest die niet zonder slag of stoot voorbij gegaan is. “Daar waar ze bij training 1 niet op de fiets durfde te stappen, hebben we samen zoveel meer bereikt dan alleen het naar de top fietsen.”
Lees het verhaal van Kevin