Om het voor jullie wat duidelijker te maken wie wat betaalt, hebben wij een aantal brochures gemaakt. Hier staat alles in uitgelegd, van de kosten voor huisvesting tot de verschillende verzekeringen. Er is een aparte brochure voor de soort zorg die je ontvangt. Download deze brochure om alle informatie door te lezen. Natuurlijk kun je met vragen ook altijd nog bij ons terecht.

Deze brochures gelden alleen als Amarant jouw woonruimte betaalt en jijzelf de woonlasten niet betaalt. Dit is van toepassing bij de indicaties:

  • Wlz verblijf met of onder behandeling
  • Jeugdwet verblijf
  • Wmo verblijf beschermd wonen.

Heb je een Wlz indicatie MPT (modulair pakket thuis) of VPT (volledig pakket thuis) of heb je gekozen voor PGB (persoonsgebonden budget) dan betaal je zelf je huur of eigen woning en dan zijn deze brochures niet van toepassing.

Wie betaalt wat? - Wet langdurige zorg

Valt de zorg die jij ontvangt onder de wet langdurige zorg? Dan vind je in deze brochure alle informatie die je nodig hebt.

Wie betaalt wat? - Jeugdwet

Valt de zorg die jij ontvangt onder de Jeugdwet? Dan vind je in deze brochure alle informatie die je nodig hebt.

Wie betaalt wat? - Wmo Beschermd wonen

Valt de zorg die jij ontvangt onder Wmo beschermd wonen? Dan vind je in deze brochure alle informatie die je nodig hebt.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

    Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

    Lees het verhaal van Rebecca en Inez
  2. Janny verbindt kunst met liefhebbers

    Na haar pensionering was Janny Slock (68) op zoek naar een nieuwe invulling voor haar dagelijks leven. Zo kwam ze terecht bij dagbestedingslocatie ARTenZO Tilburg, waar ze sinds zeven jaar de kunstuitleen in goede banen leidt.

    Lees het verhaal van Janny
  3. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

    Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

    Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud