Behandeling voor kinderen en jongeren

Amarant Jeugd behandelt kinderen en jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking. We helpen gezinsproblematiek te verminderen, ondersteunen bij leren en ontwikkelen en maken gezinnen sterker. Hulp bieden we het liefst in de eigen omgeving: thuis, op school en in de wijk. En als thuis wonen (tijdelijk) toch niet gaat, dan zijn we er ook: met passende verblijfsvormen en behandelgroepen. Wij zien altijd mogelijkheden, ook als de zorgvraag complex is. 

Er is veel mogelijk

Bij Amarant is veel mogelijk: van kortdurende behandeling aan huis (ambulant) tot aan crisisopvang, behandelgroepen en alles daar tussenin. Daardoor kunnen we snel en flexibel schakelen: lichter zodra dat kan en zwaarder als dat nodig is. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons.

Meld je aan voor de nieuwsbrief jeugd

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief jeugd en ontvang iedere 6 weken het laatste nieuws, wachtlijstinformatie en achtergrondverhalen. Meld je aan met onderstaande knop. 
Meld je aan

Stel je vraag

Ons aanbod voor opgroeien en opvoeden

Ontdek de mogelijkheden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. “Xavi is hier helemaal opgebloeid”

    Op het Zandkasteel, de nieuwe School Voorbereidende Groep (SVG) die Amarant samen met andere partijen opzette, bloeide de 5-jarige Xavi helemaal op. Nu zit hij in de kleuterklas, tot grote vreugde van zijn moeder Elisia Feijtel.

    Lees het verhaal van Xavi
  2. Matthijs leerde zichzelf kennen in het Trainingshuis

    Matthijs (19) is energiek, praat graag en staat altijd voor anderen klaar. Maar al van jongs af aan vindt Matthijs maar moeilijk aansluiting bij leeftijdsgenootjes. In het Trainingshuis raakte hij uit zijn isolement en leerde hij op eigen benen staan.

    Lees het verhaal van Matthijs
  3. Logeren met je eigen zorgverlener

    Fijn logeren, maar wel met alle persoonlijke zorg en aandacht die je nodig hebt. Tot voor kort was dit niet mogelijk voor Josephine (17), een jonge meid met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (ZEVMB).

    Lees het verhaal van Josephine