Hersenz behandeling

Heb je een beroerte (CVA), zuurstof tekort door hartstilstand, hersentumor of ongeluk gehad? Dan kom je vaak eerst terecht in het ziekenhuis en/of in een revalidatiecentrum. Ben je uitbehandeld, dan ga je weer naar huis. Maar dan begint het vaak pas.

Hersenz helpt bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Hersenletsel kan ingrijpende gevolgen hebben. Zo kun je vaker moe zijn, last hebben van vergeetachtigheid of sneller boos worden. Ook het concentratievermogen kan verminderd zijn. Jij en je naasten staan voor uitdagingen om het leven opnieuw vorm te geven. En soms lukt dat niet alleen. Daarom is er Hersenz.

Weer grip op je leven

Met het behandelprogramma Hersenz leer je omgaan met de gevolgen van het hersenletsel. Je krijgt weer grip op je leven. We zijn er ook voor je naasten, immers ‘Hersenletsel krijg je niet alleen’. De behandeling bestaat uit drie onderdelen:

  • cognitieve groepsbehandeling;
  • fysieke groepsbehandeling;
  • individuele thuisbehandeling.

Werken aan jouw doelen

Gedurende 14 weken komen verschillende thema’s aan bod zoals: impact van mijn hersenletsel en grip op mijn energie. Per module formuleer je doelen waar je aan wilt werken. Zoals:

  • Impact van mijn hersenletsel
  • Grip op mijn energie
  • Aan de slag met mijn veranderde brein
     

Meer informatie

Hersenz is een landelijk behandelprogramma en wordt aangeboden door dertien zorgorganisaties in Nederland. Amarant biedt Hersenz aan in West Brabant, op locaties in Breda en in Bergen op Zoom. Voor meer informatie over het Hersenz behandelprogramma kijk op www.hersenz.nl. Aanmelden? Dat kan ook via de ‘aanmelden knop’ op deze site. Graag bij de aanmelding vermelden dat het gaat om NAH/Hersenz. Of mail naar: hersenz@amarant.nl.


 

Locatie en contact

Brigidastraat 15*
Brigidastraat 15
4834WG, Breda
Bekijk op google maps

Burgemeester Stulemeijerlaan 51
Burgemeester Stulemeijerlaan 51
4611EH, Bergen op Zoom
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Sanne Vos: "Hier wonen mensen net als ik!"

    De 22-jarige Sanne Vos heeft haar plek gevonden bij Amarant. Ze woont op woonvoorziening De Enclaveberg in Roosendaal. Ze vindt het fijn om samen te leven met andere mensen met NAH. "Daar zocht ik altijd naar. Niemand wist hoe het was om hetzelfde te hebben als ik."

    Lees het verhaal van Sanne
  2. "Ik heb weer meer grip op mijn dagelijks leven"

    In 2016 raakt Rianne Uijtdewillegen (63) uit Roosendaal zwaargewond bij een ongeval. Inmiddels gaat het weer stukken beter met haar, mede dankzij de behandeling bij Hersenz.

    Lees het verhaal van Rianne
  3. "Ik ben blij waar ik nu sta"

    In 2010 werd Ad Uitdehaag op vakantie in Frankrijk getroffen door een ernstige hersenbloeding. Pas drie weken later werd hij in Nederland wakker uit zijn coma. “Ik mag echt blij zijn dat ik er nog ben. Maar het herstel viel niet mee. Met de hulp van Amarant kijken mijn partner en ik weer vol vertrouwen naar de toekomst.”

    Lees het verhaal van Ad