"De mannen van Bosstraat 5-7 zoeken jou!"
De mannen van Bosstraat 5-7. Ja, inderdaad, op deze woonvoorziening wonen enkel mannen. Niet omdat er geen vrouwen mogen wonen, gewoon, omdat het toevallig zo gelopen is. Wat wel iets gemêleerder is, is het team van Bosstraat 5-7. Dat bestaat uit mannen, vrouwen, oudere én jongere medewerkers. Wat bij hen voorop staat? Ervoor zorgen dat iedereen een fijne dag heeft. Zowel de bewoners als de medewerkers.
Manon, die als senior begeleider werkt op de woonvoorziening, vertelt: “Ik vind de huiselijke sfeer van deze locatie echt fantastisch. Je komt écht bij de mannen thuis. Het team is hecht en iedereen staat voor elkaar klaar. De complexe groep kent veel afwisseling. En die afwisseling op deze groep is heel erg fijn. Geen dag is hetzelfde! En ja, ik weet dat dat op iedere groep gezegd wordt, maar hier is het echt zo. Je komt hier in aanraking met wonen, dagbesteding, verzorgen en juist het meer begeleiden of ondersteunen van cliënten.”
De cliënten op Bosstraat 5-7 blijven in principe hun hele leven op deze locatie. “Je ziet ze dus groeien. Soms zie je vooruitgang en soms zie je stabiliteit. Maar je probeert ze altijd alle liefde te geven die deze cliënten verdienen. De mannen wonen al jaren bij elkaar wat een heel veilig gevoel geeft. Daarnaast zijn ook alle verwanten nauw betrokken. Als je zo veel jaren samen woont en leeft bouw je natuurlijk een band op. Ook als verwant. Op hen kunnen we bouwen en dat ervaar ik als heel prettig,” aldus Manon.
"Ik vind de huiselijke sfeer van deze locatie echt fantastisch."
De doelgroep
De cliënten op de woonvoorziening zijn divers. Het is een groep cliënten met een matig tot ernstige verstandelijke beperking met complex gedrag. Door de ouder wordende groep komen er ook steeds meer medische zaken bij de verzorging en begeleiding kijken. Mannen met allemaal hun eigen verhaal, gevoelens en benodigdheden. Volgens Manon moet je jezelf ook echt de tijd gunnen om de cliënten te leren kennen. En zij jou natuurlijk. We zeggen wel eens gekscherend: “Kom ruiken, kom proeven, maar dat is echt zo. Dan voel je dat het hier een warm bad is. Met de ups en downs die overal bij de zorg horen.”
Wat één van de grote voordelen is van werken bij Amarant? Dat je jezelf kunt ontwikkelen. Daar is Manon stellig in: “Zowel binnen Amarant als binnen deze woonvoorziening. Je leert van elkaar én met elkaar. We kijken altijd samen naar wat je leuk vindt én waar je goed in bent. En wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan kan dat. Daarnaast vind ik het fijn om op een centrumlocatie te werken. Er wordt veel georganiseerd en dus trekken we er graag op uit met onze cliënten. De cliënten hebben vrijheid, maar we proberen zo veel mogelijk samen te doen. Alles is dichtbij. Denk hierbij aan de tandarts, de huisarts en het zwembad. En je wandelt altijd in een bosrijke omgeving waar je van alles kunt doen. Van speurtochten tot buiten spelen en van voetballen tot samen fietsen. Ja, wat dat betreft zit ik helemaal op mijn plek op Bosstraat 5-7.”
Ben jij nieuwsgierig geworden?
Ben jij benieuwd geworden naar het werken op deze locatie? Loop dan eens een dagje mee. Je ervaart de werkdruk, je maakt kennis met de cliënten én je ziet wat voor een leuk team deze locatie heeft.
Neem hiervoor contact op met onze recruiter Najoua Nari. Bereikbaar via 0625778328.
Ook leuk om te lezen
Andere ervaringsverhalen
-
Binnenkijken bij Spie 12-14 & Floralaan 8
Op het mooie en gezellige Daniël de Brouwerpark in Tilburg vind je onze locaties Spie 12-14 en Floralaan groep 8. Met één integraal zorgteam bieden we hier woonbegeleiding en dagbesteding aan een diverse groep cliënten in de leeftijd van 16 tot 70 jaar. Nieuwsgierig geworden? Onze senior begeleider Daniëlle vertelt je graag meer!
Lees het verhaal van Spie 12-14 -
Tim werkt met cliënten aan de best mogelijke versie van zichzelf
Tim liep als tiener al stage bij Amarant. Na een korte omzwerving is hij terug op het oude nest. En als het aan hem ligt, werkt hij over tien jaar nog steeds op dezelfde plek, met dezelfde (en nieuwe!) collega’s en dezelfde groep cliënten. Tim is persoonlijk begeleider op de Nieuwe Leuvenaarstraat in Breda en werkt met mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).
Lees het verhaal van Tim -
Jeroen: “Bij elke cliënt laat autisme zich op een andere manier zien.”
Jeroen Geutskens kwam tijdens zijn bijbaan binnen de thuiszorg in aanraking met een Amarant medewerker en de doelgroep autisme. Deze doelgroep sprak hem direct aan: “Bij elke cliënt laat de stoornis in het autisme spectrum zich anders zien. Bij de één zit dit vooral op de emotie, bij de ander brengt dit vooral in de dagelijkse handelingen moeilijkheden met zich mee. Het blijft een mooie uitdaging voor mij als begeleider hoe ik daar het beste op in kan springen.”
Lees het verhaal van Jeroen