Amarant, Cello en Sterk Huis willen bijdragen aan het welzijn en geluk van medewerkers en cliënten, maar ook daarbuiten. Iedereen doet er toe en is onderdeel van onze maatschappij. Samen staan wij voor diversiteit en inclusie. Voor Kansrijk hebben wij de samenwerking gezocht met de Gemeente Tilburg, WerkgeversServicepunt Midden-Brabant, Refugee Team, ROC Tilburg en Calibris Advies.

Win-winsituatie

Voor statushouders en jonge vluchtelingen kan het lastig zijn om een passende werkplek in Nederland te vinden. Bovendien is in ons land een groot tekort aan zorgmedewerkers. Op deze manier kunnen we elkaar helpen; wij bieden hen toekomstperspectief en zij helpen ons met hun talenten. Tijdens het officiële tekenmoment op Amarant waren alle samenwerkingspartijen aanwezig. Zo ook wethouder Esmah Lahlah (Bestaanszekerheid, Kansengelijkheid en Talentontwikkeling) van de Gemeente Tilburg die enorm enthousiast is over Kansrijk.

In oktober starten 20 deelnemers, waarvan 15 statushouders en 5 jonge vluchtelingen, met een leerwerkplek binnen Amarant. Dit combineren ze met taal- en zorggerelateerd onderwijs. Het traject bestaat uit twee blokken van elk 20 weken. Het doel is om de trajecten af te sluiten met een betaalde baan als zorgondersteuner binnen Amarant en met het behalen van het mbo-certificaat Ondersteuning thuis. Daarnaast is er de mogelijkheid om door te stromen via andere leerroutes.

Cello werft 20 mensen met een vluchtelingenachtergrond als vrijwilliger. Zij maken zo kennis met de gehandicaptenzorg. Daarnaast zijn er mogelijkheden om door te groeien naar een opleiding en een werkplek.

In samenwerking met de Academische Werkplaats van Tranzo en Tilburg University wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan door studenten binnen het initiatief van Kansrijk.

Kansrijk: hét leerwerktraject voor statushouders en jonge vluchtelingen in de zorg