Vandaag trapten we de week van de medezeggenschap af met een inspirerend mini-symposium voor onze ervaringsdeskundigen op de Amarant Academie. Het thema van de middag was ‘Samen vooruit’. Tijdens de week van de medezeggenschap gaan we in gesprek met elkaar. Of je nu collega, cliënt of verwant bent; we hebben allemaal vanuit onze eigen rol iets te zeggen over hoe we binnen Amarant de dingen doen. Zoek de samenwerking met collega's, verwanten en cliënten zodat we samen vooruit kunnen.

De middag begon gezellig met een lunch, waarbij ook bestuurder Peter van den Broek aanwezig was. Na de lunch ging de groep in tweetallen in gesprek over een belangrijke vraag: wat heb jij nodig als ervaringsdeskundige en waarom?

De middag stond verder in het teken van verdieping: niet alleen keken we naar wat een ervaringsdeskundige nodig heeft, maar ook naar de houding. Hoe stel je je op als professionele ervaringsdeskundige? Wat is jouw rol en hoe gaan we met elkaar om? Met behulp van houdingskaartjes werden hierover mooie, open gesprekken gevoerd.

Om samen vooruit te gaan, is het belangrijk om na te denken over de toekomst. Daarom werden er collages gemaakt waarin de visie op de toekomst van ervaringsdeskundigheid in beeld werd gebracht.

Het was een boeiende middag waarin veel werd gedeeld, geluisterd en gelachen. Met deze nieuwe inzichten kunnen we samen de toekomst tegemoet.