Als een ouder of kind hersenletsel oploopt, dan gebeurt er nogal wat in een gezin. Plots verandert bijna alles. De wereld staat op zijn kop. Niet alleen de getroffen ouder, maar ook de partner en de kinderen moeten wennen en leren omgaan met de nieuwe situatie. Dat gaat niet altijd vanzelf. Speciaal voor gezinnen bieden we ambulante gezinsbehandeling aan huis voor ouder en kind. 

Het NAH-team is werkzaam in de regio West-Brabant, West-Brabant West en incidenteel in Midden-Brabant. De behandeling van het gezin is tijdelijk en duurt ongeveer 9 maanden."

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kom dan eens met ons praten. Naast een fijne plek om te wonen, hebben we ook veel aandacht voor bijvoorbeeld zelfstandig wonen, werken en leren. Samen benutten we de mogelijkheden die er zijn.

Stel je vraag

Locatie en contact

Doenradestraat 50
4834GH, Breda
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

    Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

    Lees het verhaal van Anita en Anke
  2. Helma de Hoon: "In de supermarkt krijg ik spontaan hulp aangeboden"

    Helma de Hoon is 34 jaar en heeft nooit kunnen lopen. Sinds 2012 woont ze met veel plezier bij Amarant. In woonvoorziening De Enclaveberg leeft ze samen met vijftien anderen zo zelfstandig mogelijk. “De was wordt voor me opgehangen, maar ik moet zelf zorgen dat alles weer in de kast komt.”

    Lees het verhaal van Helma
  3. Luisterend oor voor NAH-cliënten en hun partners

    Activiteitencentrum Breda biedt normaal gesproken dagbesteding en structuur aan thuiswonende mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Nu de dagbesteding is weggevallen, lopen de eenzaamheid en spanningen bij de cliënten op. “We bellen wekelijks onze 80 cliënten om het leed achter de voordeur te verzachten”, vertelt persoonlijk begeleider Irene Hokke-Grauss.

    Lees het verhaal van Irene