Algemeen

Dagcentrum de Vleugel heeft verschillende groepen; er is een groep voor mensen die met name creatief bezig zijn, een tuingroep, een groep voor ouderen, een groep voor (jong) volwassenen met een meervoudige beperking en/of ernstige verstandelijke beperking en er is een servicegroep. Ook is er een grote omheinde binnentuin, waar de mogelijkheid is om te fietsen, schommelen of andere activiteiten te ondernemen.

Creatief

Bij de creative groep maak je onder andere producten van vilt, zeep, kralen en werk je met textiel. Je mag klanten helpen in de winkel en je mag eigengemaakte producten verkopen in de winkel. Ook worden er kaarsen gemaakt, worden materialen van hout beschilderd, kan je papier-machéen en maak je eigen inpakpapier en decoratie.

Beleving

Hier worden activiteiten gedaan voor zowel de ouder wordende cliënten als voor cliënten met een meervoudige en/of ernstig verstandelijke beperking. De activiteiten zijn voornamelijk gericht op het behoud van vaardigheden, maar waar mogelijk staat ontwikkeling ook centraal.
Sfeer en beleving is een belangrijk uitgangspunt.

Groen en doen

Bij groen en doen staat het werken in de keuken en in de tuin centraal. In de tuin worden voornamelijk eenvoudige tuinwerkzaamheden gedaan zoals schoffelen, vegen, grasmaaien en groente verbouwen in de kas. In de keuken worden er servicetaken gedaan in en om de kantine. Denk aan koken, tafels poetsen, vaatwasser, wassen en was vouwen, bestek poetsen en koffie en thee zetten.

Contact

Wil jij graag je dag doorbrengen bij De Vleugel? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door!

Kunnen we je helpen?

Locatie en contact

Openingstijden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Janny verbindt kunst met liefhebbers

  Na haar pensionering was Janny Slock (68) op zoek naar een nieuwe invulling voor haar dagelijks leven. Zo kwam ze terecht bij dagbestedingslocatie ARTenZO Tilburg, waar ze sinds zeven jaar de kunstuitleen in goede banen leidt.

  Lees het verhaal van Janny
 2. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 3. Puur Culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding

  Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen.

  Lees het verhaal van Puur