Algemeen

Deze mooie plek is rond 1232 gebouwd. Toen werd het beheerd door de abdij van Tongerlo. Nu is het zowel een fijne plek om te genieten en actief bezig te zijn met elkaar, als een mooie plek om te werken.

Wat kun je bij de Tongerlose Hoef doen?

Bij de Tongerlose Hoef kun je terecht voor actieve dagbestedingen of om te leren werken. Voor een klein prijsje geniet je al van een heerlijke maaltijd. Ook helpen we je graag met je financiën en administratie. Daarnaast is er altijd begeleiding in de buurt die je kan helpen.

Wil je graag meedoen met leuke activiteiten? Samen kijken we naar waar jij graag mee bezig bent. De activiteiten waar je aan mee kunt doen zijn:
•Creatieve activiteiten als borduren, breien en kaarten maken
•Bewegen voor ouderen
•Levensverhaal
•Spelletjes als bordspellen, biljarten en sjoelen
•Een krant lezen of gezellig koffie drinken en samen praten

Soms organiseren we ook activiteiten in het weekend of in de avonduren. En iedereen, cliënt of niet, kan een ruimte huren voor een vergadering of kleine bijeenkomst. Met koffie, gebak en ander gemak.

a
Tongerlose Hoef in 1950
a
Cliënt knuffelt met de ezels
a
De vlaggen van de Tongerlose Hoef
Cliënt en begleider zijn samen aan het breien

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over ons activiteitenhuis de Tongerlose Hoef? Je kunt altijd contact met ons opnemen. Of je nou graag mee zou willen doen met de activiteiten of hier wil werken. Wij helpen je graag verder. Van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30 ben je welkom voor gezellige activiteiten, om met elkaar bij te praten en om te werken.

Kunnen we je helpen?

Locatie en contact

Reitse Hoevenstraat 129
5042ED, Tilburg
Bekijk op google maps

Openingstijden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Tineke: volop in verbinding met de samenleving

  Op de plek waar jarenlang het Tilburgse poppodium Noorderligt stond, staat anno 2018 een gezellig appartementencomplex met een fijne binnenplaats. In een van de appartementen woont Tineke (45).

  Lees het verhaal van Tineke
 2. Kiki: "Voor mij is dit veel meer dan gewoon een baan."

  Het verhaal van Kiki. Ze is sinds 2016 persoonlijk begeleider op de conservatoriumlaan en is intensief betrokken bij haar cliënten.

  Lees het verhaal van Kiki
 3. Ervaringsdeskundige José: "Ik ben hier echt opgebloeid."

  Het jaar van José. In verschillende fasen van haar leven maakte ze veel narigheid mee. Amarant blijkt door de jaren heen haar ‘reddingsboei’. “Ik ben hier echt opgebloeid”. Ze startte bij de lokale cliëntenraad BZW en via enkele stappen is ze nu voorzitter van het domein ambulante zorg, een cliëntenraad op niveaudivisie.

  Lees het verhaal van José