Doelgroep
Op de Catharina van Tussenbroekstraat wonen acht cliënten met een licht tot ernstig verstandelijke beperking. Daarnaast hebben de cliënten ook lichamelijke beperkingen zoals spasmen, slechtziendheid, epilepsie en diabetes. Sommige cliënten zijn rolstoelafhankelijk en hebben volledige overname van zorg nodig.

Type aanbod
Wonen met 24-uurs aanwezigheid van begeleiding.

Beschrijving van de locatie
De woonvoorziening bevindt zich middenin een relatief nieuwe woonwijk in Rijen. Sociale voorzieningen zijn op loopafstand en er is de mogelijkheid tot openbaar vervoer. De voorziening is geschakeld aan de Annemarie van Schurmanstraat, die, net als de Catharina van Tussenbroekstraat, een voorziening is van Amarant.

De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. De badkamers zijn ruim opgezet zodat er met een tillift gewerkt kan worden en er ruimte is voor een badbrancard. Elk appartement heeft een woonkamer, slaapkamer, keukentje, berging en meterkast. Het is niet mogelijk om met een bed door de woning te manoeuvreren, aangezien de deuren naar de gang te smal zijn. De verwarmingsketels voor de voorziening zijn ondergebracht in de berging van twee appartementen.

Contact
Bovenstaande geeft een beeld van de mogelijkheden op deze locatie. We gaan graag met je in gesprek over welk aanbod het beste aansluit bij de ondersteuningsvraag. Neem hiervoor contact met ons op.

Bel ons op (088) 611 53 33
Mail ons op info@amarant.nl
Of stel je vraag via ons contactformulier

 

Stel je vraag

Locatie en contact

Catharina van Tussenbroekstraat 14
5122CS, Rijen
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Ervaringsdeskundige José: "Ik ben hier echt opgebloeid."

    Het jaar van José. In verschillende fasen van haar leven maakte ze veel narigheid mee. Amarant blijkt door de jaren heen haar ‘reddingsboei’. “Ik ben hier echt opgebloeid”. Ze startte bij de lokale cliëntenraad ambulante begeleiding (voorheen BZW) en via enkele stappen is ze nu voorzitter van het domein ambulante zorg, een cliëntenraad op niveaudivisie.

    Lees het verhaal van José
  2. Rini bakt vrijwillig met plezier!

    Rini (57 jaar) is inmiddels al 9 jaar vrijwilliger bij de Smaakmakers in Goirle. Helaas werd hij, na 31 jaar werken in een bakkerij, afgekeurd. “Thuis zitten was voor mij geen optie meer; de muren kwamen op een gegeven moment op me af.

    Lees het verhaal van Rini
  3. Marjan volgde een iPad-cursus bij het Digitaal Café: "Het is zo leuk!"

    In 2016 maakte Marjan kennis met de iPad, tijdens een cursus bij het Digitaal Café. Al snel was ze zó enthousiast dat ze een iPad aanschafte. Soms zit ze urenlang op het apparaat. “Het is zo leuk! En ik wil er nog veel meer over leren. Bijvoorbeeld hoe internet en e-mail werkt.”

    Lees het verhaal van Marjan