“Ik ben blij dat ik deze overstap gemaakt heb!”

Van werken als ambulant begeleider in Zeeland, naar het werken binnen STEK Breda in een team. Iris vertelt waarom ze de overgestapt gemaakt heeft naar een team en waarom het werken met kinderen haar zoveel energie geeft.

Solistische rol
Tijdens haar werk als ambulant begeleider merkte Iris dat ze graag in een team wilde werken. “Het ambulant werken voelde voor mij heel solistisch. Ik ben toen in Brabant gaan zoeken naar openstaande vacatures die overlap hadden met het werk wat ik deed, maar dan binnen een team.” Vervolgens kwam Iris uit op een vacature bij Ouder-Kind. Uiteindelijk bleek dit niet helemaal waar ze naar opzoek was, in deze rol miste ze het nauw samenwerken met de kinderen.

Die ene invaldienst
Een aantal zomers geleden werden door verschillende collega’s van Iris diensten opgevangen van voorzieningen in de buurt bij haar werkplek. Zo was er ook een uitvraag voor een invalkracht bij STEK Breda. “Bij deze uitvraag had ik gelijk het idee dat dit wel eens iets voor mij zou kunnen zijn. Na mijn invaldienst wist ik dat dit is wat ik wilde. Uiteindelijk bleek er een vacature open te staan en heb ik gesolliciteerd, met succes!”

"Bij STEK werken we altijd toe naar een terug thuisplaatsing voor het kind."

Wat doet STEK?
Iris vertelt dat de kinderen die bij STEK wonen, allemaal in het weekend naar huis gaan. De kinderen worden, vaak nog vrijwillig, uit huis geplaatst omdat het thuis niet meer gaat of omdat er ruimte gecreëerd moet worden voor behandeling. “Bij STEK werken we altijd toe naar een terug thuisplaatsing, dat is ons hoofddoel tijdens de behandeling. Hiervoor zijn ook collega’s die in de situatie thuis komen bij ouders om de thuissituatie te verbeteren.”

Het kan wel eens hectisch zijn
Na de eerste weken van Iris bij STEK merkte ze al snel dat dit de plek is waar ze al die tijd naar opzoek was. “Je moet wennen aan een nieuwe plek, de kinderen moeten jou leren kennen en jij hen. Ik heb regelmatig gedacht dat ik blij ben dat ik de overstap naar STEK gemaakt heb.” Iris geeft aan dat op dit moment de situatie zo is dat het soms nog wel eens wat hectisch op de groep kan zijn. Dit heeft er mede mee te maken dat momenteel 2 kindjes 1-op-1 begeleiding nodig hebben. “Doordat je nu veel met deze kindjes bezig bent, gaat dit wel eens ten koste van de aandacht die je moet verdelen over de andere kindjes. Maar we vinden het juist heel belangrijk dat we een fijne en veilige thuisbasis kunnen creëren met daarbij de aandacht die ze nodig hebben, dat is dan ook één van onze doelen.”

Het werk als Persoonlijk begeleider
Als Persoonlijk Begeleider ben je het aanspreekpunt voor collega’s op de groep samen met de ambulant begeleider en gedragsdeskundige. Daarbij ben je ook de contactpersoon voor ouders. Wil een kind bijv. een afspraak maken of veranderen? Dan kunnen ze dat bij jou navragen. De persoonlijk begeleider kijkt dan of het een reële vraag is, en overlegt dit vervolgens met de ouders. Maar ook wordt er met het kindje stil gestaan bij verjaardagen door de persoonlijk begeleider. Hoe wil je het vieren? Wat wil je eten? Wie wil je uitnodigen? Dat wordt samen besproken. Verder ben je aanwezig bij evaluaties en andere belangrijke momenten van afstemming.

Leuke dingen doen en herinneringen maken
Tijdens de vakanties en vrije dagen van de kinderen probeert het team van STEK er zoveel mogelijk op uit te gaan. Iris: “We gaan dan naar de speeltuin, het bos of bedenken een andere leuke buitenactiviteit. Soms is er nog wat weerstand vanuit de kinderen, maar als ze dan eenmaal buiten zijn kunnen ze lekker kind zijn.” 

Wil jij ook werk dat gelukkig maakt? Neem contact op met onze recruiter Anja Hendriks via anja.hendriks@amarant.nl of telefonisch via 0652884983.

Ook leuk om te lezen

Andere ervaringsverhalen

  1. Binnenkijken bij Spie 12-14 & Floralaan 8

    Op het mooie en gezellige Daniël de Brouwerpark in Tilburg vind je onze locaties Spie 12-14 en Floralaan groep 8. Met één integraal zorgteam bieden we hier woonbegeleiding en dagbesteding aan een diverse groep cliënten in de leeftijd van 16 tot 70 jaar. Nieuwsgierig geworden? Onze senior begeleider Daniëlle vertelt je graag meer!

    Lees het verhaal van Spie 12-14
  2. Verzorgen en begeleiden op Daniël de Brouwerstraat 3

    Bij Amarant kun je werken met veel verschillende doelgroepen. Op Daniël de Brouwerstraat 3 wonen vooral ouder wordende cliënten met complexe zorg. De cliënten zijn ernstig of zeer ernstig beperkt, maar met het team kunnen ze voor hen een zo fijn mogelijk leven creëren. Twee van de collega’s die daarvoor zorgen zijn persoonlijk begeleiders Wendy van der Borg en Sylvana Arens-Spijkers.

    Lees het verhaal van Wendy
  3. “We gaan voor samen 100%!”

    “De dag starten we op met een lekker bakje koffie en we kletsen wat met elkaar, daarna begeleiden we de cliënten in een activiteit. Een goede start van de dag op Gouwberg 2”, aldus Cherise. Inmiddels is Cherise al ruim 5 jaar werkzaam op het Leijakkerplein in Rijsbergen.

    Lees het verhaal van Cherise