“De gehandicaptenzorg heeft mijn hart gestolen.”
Voor de liefde is Daniëlle, persoonlijk begeleider op Gouwberg 13A, naar Brabant verhuist. Ook van haar geliefde cliënten heeft ze bij een andere organisatie afscheid moeten nemen. Maar bij Amarant hebben de cliënten wederom haar hart gestolen.
Aan de slag bij Amarant
Eenmaal in Brabant had Daniëlle zelf gesolliciteerd door middel van een open sollicitatie. Daarna mocht ze gelijk meekijken op één van de vele voorzieningen in Rijsbergen. Ik dacht gelijk, dit is leuk! Het was een gemêleerde groep, precies wat ik eerder ook had, vervolgt Daniëlle haar verhaal. Daar waar ze juist tijdens haar stage heel erg opzag tegen het stagelopen binnen de gehandicaptenzorg, vindt ze het nu fantastisch.
Gouwberg cliënten
Sinds haar meeloop dag op Gouwberg 11, is ze steeds met de cliënten meeverhuisd. Inmiddels is ze al 22 jaar werkzaam met dezelfde cliënten. In 2016 is ze met de cliënten meeverhuisd naar de nieuwbouw. Toen werd het Gouwberg 13A. “Deze groep cliënten vind ik toch wel het allerleukste. Het zijn de typische EMB’ers (cliënten met een Ernstig Meervoudige Beperking).” Daniëlle vertelt over de doelgroep waar ze mee werkt en wat dit voor haar zo bijzonder maakt. “Bij ons wonen cliënten met voornamelijk non-verbale communicatie. Denk hierbij aan; zeer structuur behoevende cliënten of cliënten met een visuele beperking. Iedere cliënt is zijn of haar individu, ze hebben hier allemaal hun eigen handleiding.” Daniëlle vertelt dat het eigenlijk elke dag een feestje is en ze blij zijn om je te zien. Daarbij geeft ze aan dat er natuurlijk ook minder leuke momenten zijn. “Maar wanneer ik om 22:00 mijn laatste rondje loop, en iedereen ligt lekker te slapen dan denk ik ‘hier doe ik het voor’.”
“Wat ik het aller bijzonderste vind in dit werk is om te beseffen, hoe belangrijk wij zijn in het leven van de cliënt.”
Hoofdrol in het leven van de cliënt
“Wat ik het aller bijzonderste vind om te beseffen, is hoe belangrijk wij zijn in het leven van de cliënt”, vervolgt Daniëlle haar verhaal. “Toen ik begon was ik ‘gewoon’ aan het werk. Maar nu besef ik mijzelf dat het heel bijzonder is dat verwanten hun vertrouwde relatie overdragen aan eigenlijk een wildvreemde. Want wij dragen zorg voor hun zoon of dochter. Door deze gedachte zet ik vaak nog dat ene stapje extra.”
Contact met verwanten
Op Gouwberg 13A is er veel en goed contact met de verwanten die nog in beeld zijn. “Sommigen komen wekelijks langs om met hun zoon of dochter te wandelen” vertelt Daniëlle. “Het varieert heel erg. De ene gaat ieder weekend naar huis, maar een andere ouder komt bijvoorbeeld 1x in de week haar zoon op bed leggen. Er is hier voor de verwanten alle ruimte. Of het nu fysieke aanwezigheid is of alleen het doorsturen van een foto, we voelen de betrokkenheid.”
Het team van medewerkers
Wanneer Daniëlle begint te vertellen over het team, verschijnt een grote glimlach op haar gezicht. “We zijn voornamelijk een vrouwenteam, maar allemaal in een andere leeftijdscategorie. Van begin 20 tot eind 60, het is hier allemaal te vinden. Hier staan collega’s voor je klaar als we elkaar nodig hebben. Daarnaast vind ik het fijn dat je je mening mag laten horen, en dat daar gehoor aan gegeven wordt. Het is een fijne plek en ik voel mijzelf hier super fijn en gewaardeerd. Wat ook veel voldoening geeft is dat ik mijn werk op een goede manier uit kan voeren.”
Benieuwd naar de mogelijkheden op deze locatie? Neem contact op met onze recruiter Anja Hendriks via anja.hendriks@amarant.nl. Of telefonisch via 06-52884983.
Ook leuk om te lezen
Andere ervaringsverhalen
-
Kiki: "Voor mij is dit veel meer dan gewoon een baan."
Het verhaal van Kiki. Ze is sinds 2016 persoonlijk begeleider op de conservatoriumlaan en is intensief betrokken bij haar cliënten.
Lees het verhaal van Kiki -
Een dag op woonlocatie Spijkerstraat 5
Spijkerstraat 5 is een locatie voor cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en complex gedrag. Een uitdagende doelgroep, waarbij de kleine dingen een groot verschil kunnen maken. Nieuwsgierig? Begeleider Denise neemt je mee!
Lees het verhaal van Spijkerstraat 5 -
“Binnen mijn team voel ik respect voor mijn geloof”
Zakaria Sebbar werkt als persoonlijk begeleider complexe zorg op Spie 2, een woonvoorziening voor mensen met een licht verstandelijke beperking en complex gedrag. Hij is moslim en voelt binnen het team respect voor zijn geloof. Iets waar hij trots op is.
Lees het verhaal van Zakaria