Daarom is het fijn om soms verder te kijken dan de huidige behandeling.

Een van de mogelijkheden is consultatie. Consultatie betekent raadplegen. Als jouw behandelaar en jij vastlopen, kun je een consultatie aanvragen. Een verzoek wordt vaak door een medewerker uit de (geestelijke) gezondheidszorg of door jeugdhulpverleners aangevraagd. Maar jij kunt dit ook doen. 

Consultatievragen

Consultatievragen zijn vaak gericht op de begeleiding of behandeling van mensen met een stoornis binnen het autistisch spectrum. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij of jouw begeleider vragen hebben met betrekking tot:

  • Wonen
  • Werk
  • Gedragsproblematiek
  • Het sociale aspect
  • Vrije tijd / dagbesteding

Meedenken

We denken altijd met je mee. Hiermee helpen we jou om sterker te worden. Door te kijken of er andere mogelijkheden zijn. Een consultatie is altijd tijdelijk. maar is een aanvulling op de zorgverlening die je al hebt. Voor elke situatie hebben we de juiste persoon. Zij zijn deskundig en kennen jouw situatie. Samen met de mensen om jou heen, werken we samen naar een doel toe. 

Diagnostisch onderzoek

We starten altijd met een diagnostisch onderzoek. Bij een diagnostisch onderzoek starten we met een dossieronderzoek. Zo maken we optimaal gebruik van informatie die al beschikbaar is. Daarnaast voeren we een gesprek met jou en/of je begeleider en familie. Zo krijgen we een goed beeld van de klachten en de mogelijkheden. Samen formuleren we een of meerdere onderzoeksvragen. We sluiten aan met de diagnostiek die nodig is.

Consultatie aanvragen

Iedereen kan dus een consultatie aanvragen; zorgprofessionals, familieleden en jij als cliënt zelf. Het is wel belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de aanmelding. Ook als je gebruik maakt van een PGB kun je een consultatie aanvragen.

Wil je meer uitleg of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op of kom een keertje langs. Wij helpen je graag!

Stel je vraag

Meer informatie over psychologisch onderzoek in duidelijke taal

Download de folder

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

    Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

    Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
  2. Puur Culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding

    Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen.

    Lees het verhaal van Puur
  3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

    De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

    Lees het verhaal van het EVA-team