Dus als thuis wonen even geen optie meer is, kun je in een behandelgroep van Amarant terecht. Wij helpen met onze gerichte aanpak en zorgen voor een plek waar je je thuis voelt. Want ieder kind verdient een fijne omgeving die duidelijkheid biedt. En als dit thuis even niet kan, kan dit in een van onze behandelgroepen.

Open en gesloten behandelgroepen

Bij Amarant hebben we vier open en vier gesloten behandelgroepen. Het verschil hiertussen is dat er binnen de gesloten behandelgroepen meer regels zijn. Zo moet er bijvoorbeeld toestemming gevraagd worden om naar buiten te gaan. Kinderen in de open groepen hebben meer vrijheid. Binnen beide soorten groepen gaan we gericht te werk met als belangrijkste doel: een fijne omgeving waarin meer regelmaat en structuur wordt aangeleerd.

Persoonlijke behandelplannen

We stellen samen met de ouders of verzorgers en het kind een persoonlijk behandelplan op. Dit plan stemmen we speciaal af op de ontwikkeling en persoonlijke doelen. Samenwerking met de ouders of verzorgers, de omgeving van de kinderen en school of werk vinden we heel belangrijk. Samen komen we tot een gepast behandelplan met als doel: terugkeren naar de thuissituatie, wonen in een gezinshuis of (begeleid) zelfstandig wonen. Tijdens de behandeling gaan kinderen gewoon naar school, stage of werk. Want leren en ontwikkeling is erg belangrijk.

Stap voor stap samen vooruit

Het verblijf binnen een behandelgroep duurt ongeveer twee jaar. Stap voor stap bekijken we hoe je uit de behandeling kunt doorstromen of over kan stappen naar een lichtere vorm van behandeling. Zoals:

•doorstromen naar een open behandelgroep,
•doorstromen naar naar een Trainingshuis, gericht op zelfstandigheid
•weer naar huis met intensieve begeleiding

Afhankelijk van de thuissituatie en de ontwikkeling kijken we naar de best passende oplossing. Want voor ons is het allerbelangrijkst dat kinderen zich fijn voelen. In een omgeving die hen uitdaagt om te leren.

Als je 18 wordt, wil dit niet zeggen dat de plaatsing hoeft te stoppen. We kijken samen of begeleid verblijf binnen een behandelgroep langer nodig is. De behandeling wordt als dit nodig is doorgezet.

Je komt verder met Amarant

Wil je meer informatie over onze open of gesloten behandelgroepen? Laten we samen de mogelijkheden eens bespreken. Dan kun jij uitleggen waarmee je geholpen wil worden, en kunnen wij uitleggen hoe we jou hiermee helpen!

Kunnen we je helpen?

Locatie en contact

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 2. Puur Culinair: optimale verbinding tussen cliënt en voeding

  Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelde Puur Culinair onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen.

  Lees het verhaal van Puur
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team