Meerwaarde
Koraal en Amarant ervaren al jaren de meerwaarde van de samenwerking in het bieden en ontwikkelen van een gespecialiseerd behandelaanbod voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking zowel binnen Brabant als landelijk vanuit de Vereniging Orthopedagogische Behandelcentra (VOBC). Amarant is dan ook verheugd met de interesse van Koraal in een mogelijke overname van het jeugdhulpaanbod in Noordoost en Zuidoost Brabant.

Verkenning
In de komende maanden worden door Koraal het zorgaanbod van Amarant in de drie regio’s en de mogelijkheden voor een overdracht verkend. Daarbij staan voor zowel Koraal als Amarant het oogpunt van de inhoudelijke meerwaarde en continuïteit voor jeugdigen, gezinnen, medewerkers en het regionale zorglandschap voorop. Bij een positieve uitkomst van de verkenning zullen Koraal en Amarant samen formeel de intentie vastleggen om te komen tot overdracht van het jeugdzorgaanbod, met als richtpunt begin 2025 voor de daadwerkelijke overdracht. Ondertussen blijft Amarant de zorg gewoon bieden en geeft haar garantie voor de continuïteit van het zorgaanbod in beide regio’s.

Ondertussen blijft Amarant de zorg in Noordoost en Zuidoost Brabant gewoon bieden en daarmee blijft de continuïteit van het zorgaanbod in beide regio’s gegarandeerd. Amarant: “Cliënten kunnen erop rekenen dat wij tot het moment van daadwerkelijke zorgoverdracht de zorg en ondersteuning blijven bieden die zij van ons gewend zijn.”