Communicatie en gevoelens zijn soms moeilijk als je autisme hebt. Maar dat geeft niet!

Poliklinische behandeling

Bij Amarant hebben we verschillende behandelingen, waarmee jij je gedrag gaat begrijpen. Het doel van een poliklinische behandeling is het vergroten van vaardigheden. Het is belangrijk dat je weet wat autisme is en wat het met jou doet. Op die manier zorgen wij er samen voor dat je weer de regie terug krijgt over jouw leven.

Focus op wat goed gaat

Er is voor iedereen een passende behandeling, hoe ingewikkeld de situatie ook is. Mensen met complex gedrag of een verstandelijke beperkingen hebben een bepaalde behandeling nodig. Belangrijk is dat het niet de problemen benadrukt, maar dat we kijken naar  wat er goed gaat. Op die manier proberen we steeds nieuwe stappen te maken. Onze medewerkers zijn betrokken en gespecialiseerd in complex gedrag. Iedereen wordt daarom altijd met de grootst mogelijke zorg en respect behandeld. Geen uitzonderingen. Humor en plezier zijn hier erg belangrijk bij. Zo creëren we een sfeer waar iedereen zich fijn bij voelt.

Meer over poliklinische behandeling

Zou je meer willen weten over de poliklinische behandeling van autisme? Neem dan contact met ons op. We nemen graag de mogelijkheden met je door. Samen zorgen we ervoor dat jij hier beter mee om leert gaan.

Kunnen we je helpen?

Locatie en contact

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
 2. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team